Om Anders


Jag har ju vuxit upp i en travsportintresserad familj, men det var först i tonåren som jag själv började bli genuint intresserad av trav. Efter gymnasiet började jag jobba hos min pappa, Åke Svanstedt för att sedan arbeta ett halvår hos Jimmy Takter. Under senare år har jag fått köra allt mer lopp. Antalet segrar har legat på ca 30 varje år de tre senaste åren. Jag hoppas kunna nå än längre i år eftersom jag per den 20 september redan har vunnit 30 segrar. Segerprocenten har ökat och ligger hittills i år på 13 %.

Det känns väldigt spännande och inspirerande att nu bli proffstränare. Jag är medveten om att travtränaryrket är tufft, men känner mig redo. Det första delmålet är att under de tre första åren som travtränare kunna etablera mig bland de tre vinstrikaste tränarna på min hemmabana Axevalla. Jag har också som delmål att försöka höja min segerprocent som kusk till 15 % under 2014. Delmålen är tuffa, men inte orealistiska.

Självklart har jag fått många erfarenheter, kunskaper och idéer efter att ha arbetat tillsammans med min pappa i snart 10 år. Grundstommen i Åkes träningsupplägg kommer jag behålla. Det konceptet har levererat fantastiska resultat. Samtidigt hoppas jag kunna applicera lite tankar och idéer som jag fick under tiden hos Jimmy Takter när det kommer till unghästträning.

Allt går ju som bekant inte att planera. Min plan dock är att försöka ha ett stall med 50-60 tävlingshästar, samtidigt som jag kommer försöka bygga min travtränarrörelse från grunden genom att ha ca 10 ettåringar knutna till min rörelse. Gällande inkörning och uppträning fram till premielopp som tvååring kommer jag samarbeta med erkänt duktiga unghästtränare.

Välkommen till Team Anders Svanstedt, hälsa gärna på oss på Bjertorp!
Anders

» Anders kuskstatistik hos travsport.se

Stallets medarbetare
Emelie Andersson, tel. 073-07 12 936
Kenneth Glaas, tel. 073-31 45 977
Roger Jansson, tel. 070-35 02 426
Mikaela Magnusson, tel. 070-96 54 509
Christer Wännström, hästtransporter
Anders Ehn, hovslagare